Origen del concepte Sostenibilitat amb el significat actual

Sabies que l’origen del concepte “Sostenibilitat” amb el significat actual remunta fa menys de 30 anys?

A 1987 apareix per primera vegada al famós informe Brundtland, publicat per la comissió del Medi Ambient de les Nacions Unides, que va ser presidida per la Dra. Gro Harlem Brundtland entre 1983 i 1987.

Ja a 1798, Thomas Malthus publica, “Assaig sobre el principi de la població” on explica la seva famosa teoria poblacional. En ella es diu que la població tendeix a créixer més ràpidament que els recursos.

En resum…

“El planeta no té temps de regenerar-se!

A l’informe Brundtland “Sostenibilitat” es defineix com a, “Satisfer les necessitats de les generacions presents, SENSE comprometre les possibilitats de les del futur per atendre les seves pròpies necessitats”.

Com veiem, des de 1798 fins a l’actualitat, se continuen tractant els mateixos problemes cada vegada més greus i evidents.

Sembla que el món comença a comprendre que el planeta terra no és il·limitat…

Com a un nou full de ruta per a aconseguir un desenvolupament sostenible, Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 que conté Objectius de Desenvolupament Sostenible, una sèrie de metes comuns per a protegir el planeta i garantir el benestar de totes les persones. Aquestes metes comunes necessiten la implicació activa de les persones, empreses, administracions i tots els països del món.

Els Objectius generals són:

Sostenibilitat Social

Sostenibilitat Ambiental

Sostenibilitat Econòmica

Pots trobar tots els objectius aquí

Comença el teu projecte sostenible amb Iscan Homes

www.iscanhomes.cat

@iscan_homes.