casa sostenible exterior

Nova promoció de cases sostenibles a Santa Eugènia

La construcció de cases sostenibles és una opció cada cop més popular a la indústria de la construcció a causa dels seus beneficis per a la salut i la sostenibilitat. La promoció d’habitatges preindustrials sostenibles i saludables a la zona esportiva de Santa Eugènia de Berga ofereix una solució assequible per a aquells que vulguin construir habitatges ecològics i saludables.

Les cases prefabricades i sostenibles del futur, són el present

ISCAN HOMES són habitatges que es caracteritzen per la seva qualitat i precisió, el seu respecte pel medi ambient i la eficiència energètica. Són cases que combinen tecnologia i innovació per a gaudir de la calidesa, el confort i la comoditat de la construcció.

“Les cases sostenibles de fusta i materials naturals, són la forma més intel·ligent d’afrontar el canvi climàtic, integrar el nostre habitatge a la terra, millorar l’estalvi energètic i qualitat de vida.”

Els canvis demogràfics i climàtics estan fent de la vivenda un element cada vegada més important per a la salut.

És per això, una de les raons per les que neix ISCAN HOMES, fent molt inca-peu a aquesta modalitat d’habitatges prefabricats aportant qualitat i confort, influint positivament a l’estil de vida de les persones de forma saludable, aportant beneficis notables a la ment, la tranquil·litat, el benestar i esperança de vida dels seus residents.

ISCAN HOMES treu a la llum varis projectes i promocions a diferents poblacions de Catalunya, després d’un gran procés construïnt les arrels de la modalitat de xalets sosetenibles.

ISCAN HOMES, ha estat des d’abans de la pandèmia construïnt les seves bases, els seus fonaments, una disciplina molt important en una marca i servei que ofereix una transformació a la vida dels seus clients, del mercat i que afavoreix a la sostenibilitat del nostre planeta.

“No només es comprar i vendre cases sostenibles i amb un disseny bonic, ISCAN HOMES es més que una llar sostenible, es un estil de vida, una filosofía que interioritza una forma de pensar fomentant la salut i el benestar en totes les seves formes.”

Ja no es tracta de ser propietaris d’un immoble, si no d’un temple de salut on sentir-nos realment còmodes, en confort, abraçats per la seva calidesa i frescor, on ser en contacte amb la naturalesa 24/7, gaudir dels nostres i de la nostre pròpia companyia, on relaxar-nos de veritat i lliurar l’estrès del dia a dia.

ISCAN HOMES, ja té disponible la seva web on es poden veure varis models d’habitatges, i se’n van incorporant de nous.

Actualment hi ha disponible una sèrie de promocions d’habitatges a Viladrau, (la Guineu), Seva (Casc Urbà), Santa Eugènia de Berga (Zona Esportiva) i Sant Boi de Lluçanès (Zona Residencial)

La demanda de Xalets es dispara degut al teletreball

Les últimes dades que confirmen aquesta tendència, assegura que la demanda de xalets ha augmentat el 152% en el primer semestre del 2021, i entre gener i març va suposar més del 20% de les compravendes de vivendes.

“El canvi en la demanda es deu a la pandèmia i confinaments, així com el volum extraordinari del teletreball.”

Degut a la nova modalitat de teletreball, les persones que treballen des de casa, han notat la importància d’un entorn adequat al teletreball, i això ha fet reflexionar a gran part de la població prioritzant la qualitat de vida, el confort, els espais més amplis i lluminosos, amb exteriors que permeten tenir més mobilitat.

Els acollidors i atractius racons ISCAN HOMES

Un dels factors més importants de la nostre llar, són els espais, la decoració i funcionalitat, els colors i el significat…

ISCAN HOMES té molt en compte la salut, el benestar i l’interior del nostre santuari, que també juga un factor molt important al nostre estil de vida.

Espais únics, oberts, equilibrats, amb material natural i combinant textures, estils, colors i una infinitat d’alternatives i funcionalitats amb les que podem jugar al nostre favor si sabem com fer-ho

“Quan ens arreglem, inconscientment ens sentim molt millor amb nosaltres mateixos, immediatament s’eleva la nostre autoestima, actuant com efecte dominó a tots els altres factors importants que influeixen a una vida equilibrada i saludable tant física, emocional, com mentalment parlant.”

Doncs passa el mateix a casa nostre, l’estètica també importa, que t’agradi cada racó de casa teva, que t’hi sentis a gust, per què la connexió mental i emocional amb aquest, repercuteix immediatament en com et sents. No és el mateix estar en un espai de casa teva on no t’acaba d’agradar el decorat, els detalls, els colors i sempre penses “quan pugui, vull canviar això, pintar, etc), que estar en un espai totalment alineat amb tu, amb un estil que t’agradi, que et transmeti calma i no soroll mental, que del més gran al detall més petit t’enamori, oi que canvia molt la cosa veient-ho així?

Per això ISCAN HOMES, t’ajuda en el procés de tot el projecte. Perquè no son només cases sostenibles i maques per fora, sinó molt més, i una d’aquestes coses es l’interior, cuidem els detalls on hi viuen les famílies aportant la màxima qualitat.

La construcció sostenible del present

Segur que a aquestes altures ja n’hauràs escoltat a parlar un munt de vegades de la sostenibilitat i l’ importància que té a l’hora d’incorporar-la al present de la nostre societat.

I si no es així, què es i de què es tracta?

La definició més directe i comprensible per a tots; es la satisfacció de les necessitats actuals sense comprometre la capacitat de les generacions futures de satisfer les seves, garantint l’equilibri entre creixement econòmic, cuidado del medi ambient i benestar social

“La construcció sostenible comporta un canvi de mentalitat de la societat i l’indústria..”

I en aquest cas, parlant de construcció; La construcció sostenible es pot definir com aquella que tenint especial respecte i compromís amb el medi ambient, implica l’ús eficient de l’ energia i de l’aigua, els recursos i materials no perjudicials pel medi ambient, resulta més saludable i es dirigeix cap a una reducció dels impactes ambientals.

Això comporta un canvi de mentalitat en l’ indústria i societat, prioritzant el reciclatge, re-utilització i recuperació de materials davant a la tendència tradicional de l’extracció de materials naturals i de fomentar l’ utilització de processos constructius i energètics basats en productes i en energies renovables.

Preguntes freqüents sobre les cases preindustrialitzades

1. Què és una casa preindustrialitzada?

Una casa preindustrialitzada és una vivenda en la que gran part dels seus components es fabriquen i manipulen a fàbrica. No és una casa prefabricada, sinó que són els seus elements principals (murs, cobertes i forjats) els que es fabriquen de forma preindustrialitzada per tal de realitzar el seu muntatge i assemblatge a posterior in-situ.

2. En què es diferencia invertir en una casa preindustrialitzada a una normal?

Al comprar una casa preindustrialitzada reps el mateix que qualsevol casa normal. La diferencia és que part de la construcció es realitza a fàbrica, permetent una millor precisió en la seva construcció, una minimització d’imprevistos d’obra i ràpids tempos en la seva construcció.

3. Necessiten molt manteniment?

Al contrari, els materials empleats son moderns i tècnicament molt avançats, el que garanteix un manteniment mínim.

“Las casas preindustrializadas forman parte de un futuro más sostenible y eficiente”

4. Són més cares o més barates que un habitatge tradicional?

Són pràcticament el mateix. La diferència és que la inversió principal es destina a utilitzar materials més sostenibles, eficients i amb millors prestacions tèrmiques i tècniques.

5. Són segures i estables les cases ISCAN?

Són igual de segures i estables que qualsevol altra construcció tradicional, ja que compleixen les mateixes normatives a nivell espanyol i europeu tot i així utilitzant fusta com a material estructural principal. Aquestes cases tenen un comportament més flexible davant de moviments sísmics davant d’un foc, el seu comportament és més estable i la part que es podria veure afectada és de fàcil substitució, el mateix en el cas de veure’s afectada l’estructura principal.

6. Quin tipus de solar necessita per construir una casa preindustrialitzada?

Les cases preindustrialitzades tenen els mateixos requisits urbanístics, pel qual el tipus de solar ha de ser urbanitzable.

7. Quins tràmits són necessaris per construir una casa preindustrialitzada?

Exactament els mateixos que es requereixen per construir un habitatge tradicional.

Iscan Homes expositors a la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible (FECS)

El passat dia 17,18 i 19 de febrer, l’equip d’Iscan Homes va formar part dels més de 50 expositors de la fira de l’energia i la construcció sostenible de Vic, per a empreses i professionals així com per a particulars i estudiants interessats en aquests àmbits, on van assistir unes 4.500 persones i unes 550 persones a les diferents jornades tècniques. Aquestes dades es valoren molt positivament fent que la fira en conjunt fos tot un èxit.

Iscan Homes va sobrepassar les seves expectatives segons els resultats obtinguts al llarg dels tres dies.

“Ens va sorprendre la quantitat de persones interessades en la construcció sostenible i voler implementar-la al seu estil de vida.”

No es el mateix comprar-se unes sabates que una casa, es un procés un tant més lent des del primer contacte fins arribar a un acord i finalment passar a viure a la casa somiada. A través de la fira, Iscan Homes ha rebut molt d’interès, sobretot en els més interessats per anar a veure l’última construcció encara en plè procés a Santa Eugènia de Berga, on poder veure en persona, sentir, i resoldre tant dubtes tècnics com del procés.

Els habitatges construïts amb fusta milloren la salut de persones al·lèrgiques i amb dificultats respiratòries

Els habitatges construïts amb fusta, tenen la propietat de gaudir d’un grau d’humitat constant i molt reduït.

“Als espais interiors, on l’aire queda més contaminat, és on passem la major part de la nostre vida.”

La fusta, per les seves propietats, actua com un filtre natural de cara a aquests factors. Al ser un material viu i que transpira, combinant el seu ús amb altres aillaments naturals que gaudeixen de propietats similars, permet als nostres habitatges “respirar” de manera autònoma.

És per aquesta raó, que les persones amb problemes respiratoris com al·lèrgies i asma, milloren la seva condició respiratòria, degut a la netedat, la baixa humitat i la lleugeresa de la qualitat de l’aire.

Els colors tenen un poder emocional molt fort

Els colors tenen un poder emocional molt fort, i són capaços de produir sensacions calmants o energètiques. La sensació que tinguem en el moment d’entrar a un espai es relacionarà directament en les emocions que sentim en aquell moment.

És per això que quan es tracta d’un habitatge, el lloc on descansem hauria de ser un lloc on poder descansar bé en tots els sentits, i saber com fer-ho ens ajudarà a triar millor la nostra gamma de colors en la decoració.

D’aquesta manera començar pel color que combinarem entre la pintura, l’estil decoratiu, les textures i detalls, influirà en si podem aconseguir un bon descans o despertar altres sensacions.

“Una de les apostes més segures són els colors neutres, una opció més minimalista i totalment funcional.”

Ara bé, no tots els colors neutres transmeten el mateix.

Els colors més clars com blancs, beix, grisos, terra, són excel·lents per a les habitacions, ja que serà una estança elegant, lluminosa i perfecte per al descans, en canvi, els colors neutres més foscos s’adapten perfectament a estances comunes com menjador, sala d’estar, cuina, proporcionant personalitat i contrast.

Els colors neutres són a temporals, només canviant, flors, plantes, fundes, etc, ja notaràs un canvi de decoració refrescant sense haver de canviar tot el mobiliari.

Ara que ja saps que els colors neutres són una opció que millora els espais on ens trobem, a quin racó de la casa creus que hauries d’aplicar una tonalitat més neutre?